Närproducerat

Sedan 1918

För smaken och miljön

Det mest naturliga är ofta det bästa, särskilt när man producerar livsmedel. Vi tycker att det är viktigt att se till att de råvaror vi använder, slipper transporteras runt halva jordklotet. Närproducerat innebär att vi använder råvaror från närområdet, och sedan säljer våra korvar i butikerna i regionen. Det är bra av flera skäl, bland annat då det innebär att vi får kontroll kontroll över våra råvaror och vet var de kommer ifrån. Dessutom blir vi på så vis en aktiv del av vår närmiljö genom att skapa arbetstillfällen, och är med och utvecklar vår region. Slutligen tar vi ett miljöansvar genom att minska antalet transporttimmar och mellanhänder som krävs för att få mat på bordet. Närproducerat har framtiden för sig, både för allas vår egen skull, för smakens skull, och för miljöns skull.

 

Växer snabbt

Allt fler konsumenter tänker till kring vad de handlar för mat. Fördelarna med närproducerat är uppenbara, och blir därför ett populärt val hos allt fler. Det tycker vi är bra. Genom medvetenhet och ett ökande köpsug från konsumenterna skapas bättre förutsättningar för att småskalig, nära produktion ska kunna överleva. En positiv spiral skapas, där tillverkarna ges bättre möjligheter att bredda sitt sortiment och även nå ut till fler.