Närproducerat

För smaken och miljön Växer snabbt
Det mest naturliga är ofta det bästa, särkilt när man tillverkar livsmedel. Som att se till att de råvaror man använder slipper transporteras runt halva jordklotet. Närproducerat innebär att vi använder råvaror från närområdet och säljer våra korvar i butikerna i regionen. Det är bra av flera skäl. Dels får man kontroll på sina råvaror och vet var de kommer ifrån. Dessutom blir man en aktiv del av sin närmiljö genom att skapa arbetstillfällen genom att vara med och utveckla sin region. Slutligen tar man ett miljöansvar genom att minska antalet transporttimmar och mellanhänder som krävs för att få mat på bordet. Närproducerat har framtiden för sig, både för vår egen, smakens och miljöns skull. Allt fler konsumenter tänker till kring vad man handlar för mat. Fördelarna med närproducerat är uppenbara och därför ett populärt val hos allt fler. Det är bra. Genom medvetenhet och ett ökande köpsug från konsumenterna skapas bättre förutsättningar för småskalig, nära produktion att överleva. En positiv spiral skapas där tillverkarna ges bättre möjligheter att bredda sitt sortiment och även nå ut till fler.

©2013 H. Karlssons Charkuterier AB