Våra första hundra år...

Böljande åkrar och öppna betesmarker är något av det svenskaste man kan tänka sig. Det goda landskapet, där människor och djur levt i samklang under årtusenden. Den vackra naturen runt Göteborg och Härryda har varit vår plats på jorden, allt sedan farfar Carl-Henrik Carlsson stoppade den första korven för snart 100 år sedan.
Året var 1918, Carl-Henrik hade just avslutat sin lärlingstid hos en tysk korvstoppare verksam i Kinna. Tyskarnas goda korvkunskaper var omvittnade redan på denna tid. Just kombinationen av hantverkskunnande och tillgången på fantastiska råvaror var skälet till att vår verksamhet startades.
Första lokalen låg i Gårda i Göteborg, och kärleken till både korven och närområdet gjorde att närproducerat blev ett självklart begrepp i vår produktion redan från start. Något vi hållit fast vid i alla år. Idag är det mer modernt än någonsin...

Härryda

På 50-talet tog Åke-Henrik Över verksamheten efter sin far. Det var strax innan Owe Thörnqvist slog igenom med sin "Varm korv Boggie", något de västgötska korna tog med sedvanlig ro. 1977 lämnade vi Gårda och flyttade verksamheten till Härryda. Vi passade då också på att som bland de första i branschen ta bort all gluten och laktos från produkterna så att fler kunde njuta av vår goda korv. Ansvarsfull utveckling och tradition är något vi värdesätter. Både genom gott hantverk och en familjär omsorg om verksamheten.

I början på 1980-talet var det dags för nästa generation Karlsson att leda verksamheten. Denna gång Fred-Henrik, som fortfarande driver familjeföretaget. Nymodigheter som Chorizo och Käsekrainer dök snart upp i vårt allt bredare sortiment. Vi är stolta över alla våra goda korvar. Härrydagrillen, Wienerkorv, Härryda Falu och alla de andra favoriterna. Närproducerat är ett framgångsrecept som både uppskattas av våra kunder och som håller landskapet runt oss öppet och levande.

©2013 H. Karlssons Charkuterier AB